Nyheter.‎ > ‎

Bibeltimer m/Fjellhauglærere våren 2014

lagt inn 20. jan. 2014, 12:02 av Admin Bruker   [ oppdatert 20. jan. 2014, 12:23 ]
Våren 2014 blir det 3 bibeltimer på Misjossenteret, holdt av lærere ved Fjellhaug Misjonshøyskole i Oslo. Det er Egil Sjåstad (til venstre) og Ivar Vegge som kommer.  Første time er allerede torsdag 23. Januar.  Temaer er:

Torsdag 23. januar:  Josef-historien    v/ Egil Sjaastad

Dette er en av verdenslitteraturens perler. Men den er mer. Den er Guds Ord til oss. Vi lærer om viktige sider ved det å være et gudfryktig menneske, om Guds godhet og hans trofasthet mot sine frelsesløfter. Josef synes å være et skyggebilde av Jesus i hans fornedrelse og opphøyelse.

Torsdag 20. mars:  Nattverden  1 Kor 11:17-34    v/ Ivar Vegge

Hva er det å delta i nattverden “på en uverdig måte” og dermed “spise og drikke seg til doms”?  Kan barn delta i nattverden?

Torsdag 10. april:  Historien om moabittkvinnen Rut   v/ Egil Sjaastad

Også historien om moabittkvinnen Rut er en litterær perle. Men også den er Guds ord til oss. Den forkynner høye idealer for solidaritet og menneskelig fellesskap. Bak den varme skildringen av Rut og No’omi i motgang og medgang, aner vi Guds store frelsesplan i Kristus. Han skulle fødes i No’omis by, Betlehem, og være av Ruts og Boas’slekt.

 

Etter en undervisningsøkt spiser vi kveldsmat sammen. Under matpausen blir det anledning til spørsmål og samtale. Vi begynner kl. 19.00 og slutter kl.21.00

Comments