Nyheter.‎ > ‎

Fra underholdning til undervisning

lagt inn 25. jan. 2011, 04:35 av Noralf Trønnes   [ oppdatert 25. jan. 2011, 04:41 ]

Curt Westman blir taler under møteuka i Misjonssenteret 9.-13.februar.  

Curt Westman er bosatt i Tønsberg og arbeider som forkynner i Norsk Luthersk Misjonssamband, Region Øst. 
Han er gift med Arnhild og de har fem barn. 


Curt forteller om en nokså brokete bakgrunn: 

”Jeg ble født i Nord- Sverige, utenfor ekteskapet av en kvinne som ble forlatt da hun ble gravid. Jeg fikk likevel et godt adoptivhjem. I 14-årsalderen begynte jeg å reise rundt med underholdning på lokale fester, bryllup og politiske møter. Senere ble det dansetilstelninger på ”Lokalet” og turneer i ”folkparker” (svensk fenomen), under artistnavnet ”Spexon Westman”

Som 17-åring ble jeg dømt til 2 års fengsel for ulovlig spritbrenning. Straffet ble omgjort til vilkårlig dom, dvs. frihet under overvåkning. Politiet besøkte meg på arbeidsplassen 2-3 ganger i uka de neste 2 årene. Retten til å ta førerkort ble også utsatt med 2 år.

19 år gammel møtte jeg noen ungdommer ute på veien som vitnet om Jesus for meg. Jeg bare bannet og sa at Gud var noe folk trodde på i gamle dager. Likevel, etter hvert begynte jeg å lese i Bibelen i ensomme stunder og kom gjennom dette til tro, uten å ha vært i kontakt med noen forsamling! Fikk kontakt med Frelsesarmeen i Robertsfors, hvor jeg ble i 7 år, før veien gikk til Fjellhaug bibelskole i Oslo.”

Høsten 1975 ble Curt kalt til forstander i en liten luthersk forsamling i Bastuträsk (Nord-Sverige), ansatt av Evangeliska Fosterlandsstiftelsen. Fra 1980 reiste han som evangelist i Norge helt til han ble leder for Åpne Dører i Skandinavia. Dette var under ”Jernteppets” tid da det ble smuglet tusentalls bibler inn til Sovjet, Romania, Albania, Kina og andre kommunistiske land. I dette tidsrommet fikk han gjøre mange reiser, spesielt til Romania hvor han opplevde fryktelige forhold, både politisk, religiøst og økonomisk. På bakgrunn av dette har han vært engasjert som foreleser over temaet ”Tro og forfølgelse” mange steder,  ikke minst i USA.

Etter Jernteppet sitt fall arbeidet Curt Westman i Trans World Radio og Norea Radio, Sverige. I den tida utarbeidet han bibelundervisningsprogrammet ”Vägen genom Bibeln” på svensk. Det er en gjennomgåelse av alle kapitler i Bibelen, utgitt også på CD. 
Vi som har hatt gleden av å lytte til disse, skjønner at det ligger et enormt arbeid bak!

De siste fem årene har han holdt sjelesorgsseminarer for prestene i den evangeliske kirken i Slovakia, en måned hvert år. 
I tillegg til å reise som forkynner i NLM nå holder han innimellom bibelhelger/uker i Sverige, Finland og Danmark.

Vi i Misjonssenteret ser frem til undervisningsdager med den tidligere ”underholderen” Curt Westman! 
La oss be om at Gud får bruke Curt til å nå inn til oss disse dagene.